През 2014 г. районът бе ремонтиран основно

Дълбоки пукнатини се появиха по пътната настилка на „Лъвов мост“. Снимките бяха разпространени светкавично в социалните мрежи.От фирмата изпълнител, извършила основен ремонт на ключовото кръстовище преди няколко години, обясниха случилото се с температурните колебания. 

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО ВИЖТЕ ТУК

Част от хората, които живеят в района, разказаха, че тази сутрин с изненада установили пукнатините.

„За съжаление при ниски температури асфалто-бетонът губи част от своята еластичност. Той става по-крехък“, обясни инженерът Петър Стойчев.

„Не трафикът, а естественият живот на конструкциите води до такова нещо. Ето това са пропуски, но те са на ниво управление", коментира архитектът Димитър Димитров.

Фандъкова: Високо ниво на подземните води е вероятната причина за проблема в метрото

След направения оглед, от Столичната община обясниха, че мястото на пукнатините съвпада с това на дилатационните фуги. И тъй като съоръженията още са в гаранция, общината няма да плаща за ремонта. Кога обаче той ще започне остава неясно.

„Вероятно няма да е другата седмица, защото трябва да има температури, които е желателно да са над 10 градуса постоянно“, каза още Стойчев. По думите на инженера опасност от пропадане на пътя няма.

Технически проблем забави движението в столичното метро

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.