По думите му тези, които са подслушвали, сега проверяват сами себе си

„Всеки сигнал за подслушванията трябва да бъде проверен. Въпросът е, че същите хора, които организират и провеждат тези подслушвания, трябва да проверяват самите себе си. Заради това се налагат кадрови промени”. Това заяви президентът Румен Радев пред зала "България" в София.

Скандалът с подслушването на политици се разраства (ОБЗОР)

Румен Радев отбеляза и липсата на реакция на българските служби, които са останали „слепи и глухи за шкафчетата, за записите и за невнесените 700 млн. лева данъци от хазартна дейност".

По повод твърденията на ГЕРБ, че атаките срещу службите са заради разбита руска шпионска мрежа, държавният глава заяви следното:

 "Къде бяха критиците, когато тяхното правителство, което отговаряше за организацията и контрола на защита на класифицираната информация, допусна не един, а пет български офицери, да бъдат пробити от чужди служби. Защо беше мълчанието им за 3 млрд. лева за „Турски поток”. 10 години премиерът Борисов забатачи безнадежно интеркоректора в Гърция и сега нямаме диверсификация. Защо мълчаха, когато към тях постъпваше информация за 10 милиона изтеглени кеш от Васил Божков". 

"Миналото лято постави членовете и остриетата на ГЕРБ пред дилема - да спасят себе си и партията, като се разграничат от компрометирания си премиер или да го бранят с телата си и да пропаднат в бездната на неговия морален позор", каза още държавният глава.  И допълни, че служебното правителство има за цел да оздрави институциите, а не да експлоатира насадените от предишните управляващи пороци. 

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА "БРЪМБАРГЕЙТ" ЧЕТЕТЕ ТУК