Има десетки жертви и ранени

Най-малко осем души загинаха и много бяха ранени при блъсканица, когато фенове започнаха да се бутат към сцената през нощта на откриването на музикален фестивал в Хюстън, щата Тексас, вчера, съобщиха служители, цитирани от Ройтерс. Началникът на пожарната служба в Хюстън Самюъл Пеня потвърди броя на жертвите на пресконференция.

#BREAKING: At least eight killed in #Houston stampede during #TravisScott concert.#Texas pic.twitter.com/0VItPFHJgz

— Rahul Upadhyay (@rahulrajnews) November 6, 2021

Той каза, че част от хората, която са се били събрали за изпълнение на рапъра Травис Скот, започнали да се бутат към сцената, което предизвикало паника и наранявания. Някои хора започнали да изпадат в безсъзнание и след това хаосът ескалирал, докато не бил предизвикан "инцидент с масови жертви".

Голям пожар на пазар в Парагвай унищожи магазини и сергии (ВИДЕО)

Пожарната превози 17 души до болници, като 11 от превозените са били в състояние на сърдечен арест. Причините за инцидента все още се изясняват. "Мисля, че е много важно да не спекулираме. Тази вечер никой няма отговорите" каза началникът на полицията в Хюстън Трой Финър. Той добави, че не иска да се изказва по случая преди да бъдат изяснени фактите и събрани доказателствата.

Откриха телата на руски банкер, съпругата и сина му, разследват убийство

Организаторът на фестивала все още не е коментирал случилото се. Според в. "Хюстън кроникъл" рапърът Травис Скот прекъснал 75-минутното си изпълнение множество пъти, когато забелязал изпаднали в беда фенове пред сцената. Той помолил охраната да се увери, че те са добре и да ги изведе от тълпата. Коли на спешната помощ на няколко пъти влизали в тълпата с включени светлини и звукова сигнализация. Вестникът добави, че за двудневния фестивал се е събрала 50 000 души публика. Изпълненията от втория ден на фестивала са отменени.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.