Това е съобщил бащата на тенисиста пред сръбски журналисти

Новак Джокович е бил арестуван отново, малко след като спечели съдебното дело за анулираната му виза. Бащата на световния номер едно Сърджан Джокович е съобщил за случващото се в Австралия, пише "Дейли Мейл". 

Джокович спечели делото за депортацията си (ВИДЕО)

Според сръбски медии, пред които е говорил бащата на тенисиста, повторният арест на сина му е опит на австралийските власти все пак да го депортират, въпреки решението на съда само преди няколко часа. 

BREAKING: Novak Djokovic 'arrested' just hours after hotel release as Australian Open farce continues https://t.co/zGB0g41RxI

— Express Sport (@DExpress_Sport) January 10, 2022

 

Братът на спортиста Джорде коментира пред сръбската телевизия "Първа", че "австралийските власти отново искат да заловят и затворят Новак". 

Đorđe Đoković je na televiziji Prva potvrdio da žele da uhapse Novaka ponovo.https://t.co/VwETjIljRC

— Dnevni list Danas (@OnlineDanas) January 10, 2022

 

Припомняме, че Новак Джокович спечели делото за депортацията си. Така тенисистът ще може да играе в турнира от Големия шлем. Съдът отхвърли решението на имиграционните власти, че спортистът не е покривал здравните изисквания за влизане в страната. 

 

 

Според тях всички чуждестранни граждани трябва да имат завършен цикъл на ваксинация срещу COVID-19. Именно поради тази причина му бе отказана и виза. 

.@DjokerNole under arrest!!!!!!!!!!

— Ksenija Pavlovic McAteer (@ksenijapavlovic) January 10, 2022

Заседанието се проведе онлайн, като самият 9-кратен шампион на Откритото първенство на Австралия се присъедини в края му. За целта той трябваше да напусне хотела, в който беше изолиран при пристигането си в Австралия. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.