Той печели световни титли в три различни категории

Емил Алфонс Грифит е бивш боксьор от Американските Вирджински острови, който печели световни титли в три различни категории. Най-известен е мачът за титлата през 1962 г. с Бени Парет. Грифит печели двубоя с нокаут, но съперникът никога не идва в съзнание и умира в болницата 10 дни по-късно. 

Режимът за завръщането за Майк Тайсън: Без секс и пушене, и с много тренировки

В личния си живот Емил се гордее, че си пада по мъже, но категорично иска да разграничава хомосексуалността си от бокса. Наясно е, че двете неща се приемат за несъвместими и не иска да натрапва убежденията си, за да избегне неприятности. Но Парет решава да му се присмее публично. Пердето на Грифит пада и налита на опонента си, но е спрян от треньора и мениджъра си при кантара, по време на мача обаче няма кой да го спре. 

През 1992 г. на излизане от гей бар е нападнат от петима мъже с бухалки и вериги. 54-годишният тогава Грифит успява да ги отблъсне, но се прибира вкъщи с няколко счупени ребра и челюст, след което е приет по спешност в болница. От този момент здравето му започва да се влошава и наред с другите болести развива и тежка деменция. Отива си през 2013 г.

Повече гледайте във видеото