Министър обясни, че снежната покривка е „безпрецедентно” голяма

След снежния капан в Гърция компанията, която поддържа околовръстния път на Атина ще плати по 2 хиляди евро обезщетение на шофьорите, които се оказаха блокирани заради бурята Елпида.

Цяла нощ части на гражданската защита и на армията са опитвали да освободят блокираните на пътя превозни средства, някои от които прекараха в снега 20 часа.

Заради необичайно снежното време гръцкото правителство обяви днешния ден за неработен за област Атика.

Силен снеговалеж в Турция блокира трафика към България

Сняг покри гръцката столица и предизвика хаос в транспорта. Спряла е работата на ваксинационните центрове, училищата са затворени. Заради бурята много хора се оказаха блокирани с часове на околовръстния път на Атина.

„В този момент дължим извинение на всички, които са страдали или страдат. Пожарните команди и пътна полиция полагат титанични усилия да освободят блокираните шофьори”, заяви Христос Стилианидис, министър по гражданската защита.

 

 

Влаковете и автобусите спряха, а националният превозвач отмени почти всичките си полети. Министърът за гражданската защита обясни, че в някои райони снежната покривка е „безпрецедентно” голяма.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.