Използването на модерно видеонаблюдение е сред способите да се погрижим за ценните си притежания

Имущественото застраховане не е единственият начин да си осигурим спокойствие и сигурност. Използването на модерно видеонаблюдение е също сред способите да се погрижим за ценните си притежания, опазвайки ги в наше отсъствие. Монтажът на камери на различни места в нашия дом става все по-утвърдена практика, на която много хора залагат, разказват от Kassaba Systems Ltd. Подобни системи за сигурност имат “умен” принцип на работа и дори могат да се управляват през телефона.

Защо да сложим камери в дома си

За да се предпазим от влизане с взлом в собственото ни жилище, е нужно да помислим как да държим крадците настрана него. Модерното видеонаблюдение се явява отлично решение, на което си струва да заложим. Ще ги открием в множество разновидности, сред които са безжичните, куполните, варифокалните, PTZ моделите, с Wi-Fi управление и др. Предлагат се и цифрови IP комплекти, които включват няколко броя камери и NVR устройства за записване и възпроизвеждане на сигнала.

Какви са възможностите на съвременното видеонаблюдение

Възможностите на днешното видеонаблюдение са наистина много. Неговите функции и производителност се подобряват постоянно, което се дължи на техническия прогрес, присъщ за 21 век. Ето с какви опционалности се отличава:

предаване на сигнала в реално време монтираните във вашия дом камери са чудесно решение за наблюдение на различни обекти от разстояние. Разнообразните им функционалности ще ви гарантират сигурност по всяко едно време на денонощието; съвременните цифрови системи работят с рекордери, които съхраняват данните те дават възможност да се програмира постоянно записване, както и могат да известят при нарушения в рамките на охранявания участък; налице е голямо разнообразие от записващи устройства потребителите имат достъп до различни по вид камери, сред които са моделите с вътрешен и външен монтаж, мини устройствата, скритите камери и др.; възможност за индивидуални настройки на записа и прецизно сортиране създаването на персонални разписания за заснемане и съхранението на данните с висока точност са две изключително важни функции, които правят видеонаблюдението още по-полезен вариант.

Не правете компромиси със сигурността си и направете нужното, за да предпазите дома си от злонамерени лица. Изберете подходящо видеонаблюдение и се възползвайте от всички негови възможности.

Статистика на домашни кражби през 2020 и 2021

Официална информация от Национална полиция МВР: брой домашни кражби през 2020 година 4949, а през 2021 3945. Може да се предположи, че спадът на кражби се дължи на това, че все повече домакинства избират да сложат видеонаблюдение и алармени системи така стават по-трудна мишена за крадците.