Други са били превеждани в сметка в Обединените арабски емирства, твърди вътрешният министър

След разпада на четворната коалиция министърът на вътрешните работи Бойко Рашков за първи път коментира евентуалното му назначение за шеф на Антикорупционната комисия. Рашков обяви, че това може и да не се случи, заради липсата на мнозинството в парламента.

След политическия трус, предизвикан от номинирането на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ, днес той прехвърли топката към депутатите.

“Ако парламентът гласува, това може да се случи. Ако парламентът няма необходимото мнозинство, каквато опасност в момента съществува и всички я виждаме, просто няма да има такова назначение”, заяви министърът на вътрешните работи. 

По закон председателят на КПКОНПИ се издига от депутати.

“За мен това не е никаква драма. За мен това е едно назначение, което се обсъжда. Ще стане или няма да стане, какво е драматичното тука?”, каза Рашков.

За сметка на това той отговори на критиките от парламента, че не е успял да реформира МВР. 

“Никой досега не е направил за 20 г. и една десета от тези реформи, които ние направихме за 6 месеца”, заяви той. 

 

 

И още – Рашков разкри и подробности около разследванията за парите за пътища. Но при предишните управляващи. Той посочи, че държавни средства, отпускани  авансово за строежа на магистрала "Хемус", били използвани за строителство на луксозни имоти, а други са били превеждани в сметка в Обединените арабски емирства.

“Това са парите на българския данъкоплатец. Той скоро няма да пътува по АМ “Хемус”. Това не се е случило по време на сегашното правителство. А при правителството на един министър-председател, който ходи сега по страната и се гласи есента да управлява пак държавата”, каза още Рашков. 

Вътрешният министър показани и снимки на комплекси, строени, според оперативната информация на МВР, с пари за пътища. 

“Луксозни сграда, жилища и ремонти, които се извършват в момента в София и ние знаем къде са. Другата част са извън София на 100 км в радиус малко на запад”, поясни той. 

От ГЕРБ коментираха за NOVA, че “винаги, когато кабинетът на Кирил Петков е в криза, вадят Бойко Рашков, който лъже и хвърля в общественото пространство обвинения, без да посочи никакви доказателства за тях”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.