Към момента мъжът вече е с четири обвинения

Георги Семерджиев, причинил тежката катастрофа на столичния булевард „Черни връх”, окончателно остава в ареста. От сряда той има и ново обвинение - за използване на фалшиви регистрационни табели на джипа си. Така, 35-годишният мъж ще отговаря за пет престъпления. Той не присъства на днешното съдебно заседание по здравословни причини. В същото време, срещу гаранция от 2000 лв. на свобода излезе Николай Огнянов, спряган за доведен брат на Семерджиев. Той беше хванат да шофира с 3, 16 промила алкохол.

Георги Семерджиев не се яви в съдебната зала, за да чуе лично дали остава в ареста. Според адвоката му, не се чувствал добре.  „Всеки ден го изследват и психолози, психиатри, не се чувства психически добре. Той изцяло отрича да е бил на мястото на извършване на деянието”, заяви Мирослав Христов - адвокат на Георги Семерджиев.

Кола се разцепи при тежка катастрофа в София, има загинали пешеходци (ВИДЕО+СНИМКИ)

От сряда Семерджиев има и две нови обвинения - за държане на наркотици в  джипа, с който катастрофира, както и за фалшивите номера на автомобила.„Тези амфетамини са 0, 52, около половин грам, на стойност 9 лв. Нормалната практика е такова производство в тази му част да бъде прекратено заради малозначителност”, посочи защитникът.

Все още не е готова кръвната проба и засега няма категоричен отговор колко дрогиран е седнал Семерджиев зад волана. За пръв път обаче прокуратурата посочи, че 3 дни след катастрофата негов приятел унищожил вещи от друга кола, също собственост на 35-годишния мъж.

 

 

„Той още не помни, не, не, Няма спомен”, твърди адвокат Христов.

Ако психиатрите кажат, че Семерджиев разбира постъпките си и може да носи отговорност за действията си, адвокатът му изключва обвинението да бъде преквалифицирано в по-тежко.

„При Милен Цветков има директен удар - автомобил в автомобил, и така е причинена смъртта. Тук няма директен удар, сблъсък в друг лек автомобил и отклонение на траекторията на автомобила, тоест тук въобще не може и да става въпрос за евентуален умисъл”, заяви защитникът.

Полицайката от катастрофата: Съвестта ми е чиста, а всички ще си сърбате попарата

И докато магистратите решаваха дали да оставят Герги Семерджиев в ареста, сочения за негов доведен брат Николай Огнянов излезе на свобода срещу 2 хил. лв. гаранция.

 „Огнянов не е осъждан, никога не е бил криминално проявен. Аз съм разговаряла с бащата на Огнянов, с  близките му, със съпругата му, със самия него, той няма никаква връзка със Семерджиев”, заяви Марияна Тодорова  - адвокат на Николай Огнянов.

И двете решения на съда са окончателни.

ВСИЧКО ЗА СМЪРТОНОСНАТА КАТАСТРОФА В СОФИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК