Центърът за настаняване на деца става на 10 години

Детската къща - на десет години. Центърът за настаняване от семеен тип за деца „Детство“, или „Детска къща”, е открит през 2012 г. и е временен подслон за до 6 деца на възраст от 3 до 7 г. От създаването й досега, в "Детска къща" са получили грижа 69 деца, разделени от своите родители. Преди седмица се проведе и събитието „Вечер на скритите таланти” в подкрепа на деца, останали без родителска грижа.

Антония Попова, която е старши експерт "Развитие на партньорства" разказа за събитието, че е протекло много интересно. Шест известни и влиятелни личности са показали неподозирани дори за близките им хора таланти. След „Вечер на скритите таланти” са били събрани 13 хил. лв. за децата, лишени от родителски грижи и организаторите се надяват да направят инициативата ежегодна.

Разследват сигнал за насилие над дете в общински център в София

Янка Маркова е социален работник в „Детска къща”. „Тя е специална, защото е едно прекрасно място за деца, които са в риск, деца, които никога не са имали грижите, любовта, вниманието, които идват с изключително много травми”, обясни тя за зрителите на „Социална мрежа”. По думите й децата са научили нея и колегите й, че с много любов и внимание подобни травми могат да бъдат преодолени.

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.