Овладяването му отнема между година и две

Голфът е все още млад спорт у нас – развива се в последните 20 години. Той обаче може да бъде практикуван от всички възрасти. Това каза за предаването „Социална мрежа” Борислав Чакъров, който е треньор. По думите му този спорт отнема доста време, за да се научи човек. „За да започнеш да играеш един приличен спорт обикновено отнема между година и две”, допълва той.

Огромен алигатор се разходи по голф игрище във Флорида (ВИДЕО)

Чакъров обясни, че въпреки че голфът не е толкова широко разпространен у нас, България все по-често започва да отглежда играчи на световно ниво. „Имаме състезатели в топ 500 в световната ранглиста, имаме състезатели, които участват на световни турнири”, каза още треньорът.

По думите му този спорт не е най-евтиният от всички, но и не е толкова скъп, колкото е масовото мнение. „Аз бих го сравнил със ските и тениса”, коментира Борислав Чакъров. Търпението и упоритостта пък били най-важните качества, които трябват на един играч. За разлика от други дисциплини, при тази децата започват да тренират в малко по-късна възраст – след 7-8-годишна възраст.

Повече по темата вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.