Жертвите вече са 66, има множество разрушени домове

Наводнения, причинени от поройни дъждове, продължават да разрушават домове в Судан, а броят на жертвите от началото на дъждовния сезон достигна 66, предаде Асошиейтед прес, като се позова на властите.

По-рано през седмицата беше съобщено за поне 50 загинали, откакто дъждовете започнаха през юни. Говорителят на Националния съвет за гражданска отбрана Абдул-Джалил Абдул-Рахим каза, че има данни за най-малко 28 ранени през този период. По думите му около 24 000 домове и 24 правителствени сгради са тежко пострадали или напълно разрушени.

Според управляваната от правителството Комисия за хуманитарна помощ близо 136 000 човека са били засегнати от поройните дъждове и наводненията в 12 от 18-те провинции на страната. Службата на ООН за координация по хуманитарните въпроси заяви, че при наводненията също така са пострадали 238 здравни заведения.

Дъждовният сезон в Судан обикновено започва през юни и продължава до края на септември, а кулминацията на наводненията е през август и септември. Миналата година загинаха над 80 души при свързани с наводнения злополуки през дъждовния сезон.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.