Процесия от граждани също се нареди, за да отдаде почит на Елизабет II

Ковчегът на кралица Елизабет Втора ще отпътува днес за Лондон, където ще бъде положен в Уестминстърския дворец. Той ще бъде изложен за поклонение от сряда до сутринта на 19-и септември, за когато е насрочено погребението. 

Крал Чарлз Трети и неговите братя и сестра застанаха на мълчаливо бдение около ковчега на майка си кралица Елизабет Втора в катедралата "Сейнт Джайлс" в Единбург, предаде Асошиейтед прес.

Вижте живота на кралица Елизабет II в снимки ТУК

Чарлз, принцеса Анна, принц Андрю и принц Едуард сведоха глави, застанали около дъбовия ковчег. Те останаха там в продължение на около 10 минути заедно с четирима членове на Кралските стрелци с лък, които стояха на стража, въоръжени с лъкове, стрели и колчани.

Докато децата на кралицата стояха на традиционното бдение, процесия от граждани се нареди, за да види ковчега на Елизабет Втора и да премине покрай него. Някои се покланяха, докато минаваха покрай краля, а други преминаваха със сведени глави.

Крал Чарлз Трети - от детството до днес (ГАЛЕРИЯ)

„Дойдохме, за да отдадем най-голямото уважение на човека, който ни е водил и напътствал с човечност и смелост. Тя заслужава всичко това. Тя имаше фантастичен живот и сега трябва да продължим напред. Това е краят за мен, като ветеран”, сподели Шон Ландър.

„Започнахме да се редим на опашката около 08.00ч., за да вземем гривни и да влезем. Струваше си. Това е спомен, който никога няма да забравим”, каза Бети Бремнър.

„Когато видиш ковчега със знамето и короната отгоре и кръга от цветя, осъзнаваш колко специална беше тя. За нас е привилегия, че бяхме там и се сбогувахме”, коментира Джилиан Маккюлок.

Кралската четворка – отново заедно (ВИДЕО+СНИМКИ)

 

Крал Чарлз III с първо обръщение към британския парламент (ВИДЕО)

Британските депутати пяха „Боже,пази краля“ след обръщението на Чарлз III към парламента (ВИДЕО)

КАКВО СЛЕДВА СЛЕД СМЪРТТА НА КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ ВТОРА ЧЕТЕТЕ ТУК