Той е предназначен за учители и специалисти

Излезе наръчник за включване на деца, страдащи от аутизъм, в училищната среда. Четивото е направено от 13 партньорски организации по проект за обосновано включване на децата с аутизъм в учебна среда. Това са родителски и професионални организации от Белгия, Франция, Испания , Италия и от България.

„В писането на наръчника стремежът беше да се стигне до по-широка публика”, обясни д-р Весела Банова, председател на Сдружение „Дете и пространство”.

Другият  продукт  на  проекта  е документален филм,  в който главните герои са възрастни хора, страдащи от аутизъм, които свидетелстват какво им е помогнало да минат през целия път на образователната система.

„Много често ми се случва при мен да идват деца, които са на път да бъдат изключени от училищната среда или детската градина, защото прекалено много притесняват своите връстници. Учителите реагират със страх”, разказа още Весела Банова.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.