Заподозреният все още е на свобода и е въоръжен и опасен, посочи полицията

При стрелба в кампуса на Университета на Вирджиния късно снощи загинаха трима души и двама бяха ранени, съобщи полицията в Twitter, като добави, че заподозреният все още е на свобода и е „въоръжен и опасен”, предаде Ройтерс.

Университетската полиция идентифицира като заподозрян студента Кристофър Дарнел Джоунс и заяви, че в неговото издирване са се включили множество служби.

BREAKING: #BNNUS Reports The University of Virginia campus in Charlottesville is currently on lockdown due to an active shooter, according to UVA Emergency Management. There have been reports of possible fatalities, and UVA officials suspect's image has just been released. pic.twitter.com/ATyl0Y8ssW

— Gurbaksh Singh Chahal (@gchahal) November 14, 2022

В имейл, изпратен до студентите, заместник-ректорът на университета препоръча на всички да потърсят безопасно място и да изпълняват инструкциите за действие при подобни случаи, тъй като ситуацията остава напрегната.

Това е поредното нападение с огнестрелно оръжие в университетите и гимназиите в САЩ през последните години. Случващото се засили дебата за по-строги ограничения за достъпа до оръжия в Щатите, където Втората поправка на Конституцията гарантира правото на носене на оръжие.