Той призова ГЕРБ, БСП и ДПС да отидат проверят лично разписките от машините, преди да твърдят, че има грешки

ГЕРБ, БСП и ДПС предлагат отмяна на машинното гласуване, за да махнат флашките и да няма машинен протокол, а разписките да се броят ръчно. Какъв е смисълът да има машинно гласуване, но не и машинно преброяване? Това ще доведе до огромно количество грешки и сбъркани протоколи. Ако ще въвеждат хартиени бюлетини, поне да запазят машинното броене. Това каза Мартин Димитров от "Демократична България" за "Твоят ден".

"Имам предложение - ГЕРБ, БСП и ДПС да отидат проверят лично разписките от машините, преди да твърдят, че има грешки. ЦИК не откриха нарушения, но нека те проверят още три пъти", призова той.

Димитров: Ако разрешим износа на нефтени продукти, има огромна опасност цените да скочат

Депутатът определи като "смешни" твърденията на БСП за това, че им е предлаган код. "ЦИК даваше достъп до основния код на всяка партия. От ДБ отидохме, а тези, които създават интриги, не отидоха. Не можаха да покажат нито една грешка от машините. Когато флашка дефектира, се появява глупав надпис "Дневникът е подправен", който IT специалистите са поставили. Трябвало е да пише "сменете флашката развалена е", смята Димитров.

Според него ако "Възраждане" искат закриване на "Информационно обслужване", трябва да предложат алтернатива. "Ако нямаме проблем със сегашните машини, защо да купуваме другите? Проблемът е, че хартиената коалиция искат да няма машинно гласуване напролет. Попълването на бюлетина и после сканиране е по-добър вариант от само хартиен вот. Но кога ще се купят машините и докога ще се въведат? Бихме го обсъдили много сериозно", посочи той.

Повече гледайте във видеото.