По думите му връщането на хартиената бюлетина е огромна грешка, която ще има последствия

Служебният кабинет целенасочено си прави интерпретации, без да поиска мнението на тези, които са дали дерогация на България да внася руски петрол. Истината е, че това изключение е териториално, за българските потребители. Идеята не е да продаваме на когото си поискаме субпродуктите на петрола. Ако разрешим износа, има огромна опасност цените да скочат. За това предупреди депутатът от "Демократична България" Мартин Димитров в ефира на "Твоят ден" по NOVA NEWS.

"Ако енергийният министър не попита ЕК дали има изрична забрана за износ на нефт с морски транспорт, ще го направим ние чрез евродепутата Радан Кънев", категоричен е депутатът.

ПП и ДБ имат готовност за правителство на малцинството

По думите му с връщането на хартиения вот ще се върнат и променените протоколи. "Това е огромна грешка, която ще има последствия. Ще има скандали с купени гласове, контролиран вот, променени протоколи. Не знам дали ГЕРБ, БСП, и ДПС си дават сметка за тежките обществени последствия. Изборите с машинно гласуване са по-честни. По-малко са купените гласове, по-честно са преброени преференциите, по-малко е контролираният вот. Сега недействителни бюлетини има само в секциите, където няма машинно гласуване", смята той.

Според него ДБ се отличава с постоянство и няма да отстъпи от исканията си за съдебна реформа и нисък бюджетен дефицит. "Правителство на малцинството е решение в зациклилата политическа система. То ще доведе до важните реформи", подчерта Димитров. И допълни, че не може избори на всеки три месеца да е единственият изход.

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.