"Театърът е моят втори дом", споделя пред NOVA актрисата

В името ѝ е кодирана силна и борбена жена, която е изградила респектиращо име на сцената и неслучайно в колекцията ѝ от награди тя има два Аскера и два Икара. Тук и сега ни предстои среща с актрисата Бойка Велкова, която заведе Деси Банова-Плевнелиева в светинята на българското изкуство - Народния театър. Защо театърът е нейният втори дом, какво е да учиш в една от най-добрите театрални школи в света и как повече от 30 години поддържа огъня на любовта с виртуозния музикант Теодосий Спасов?

"Народният театър е моят втори дом. Театърът е не само сграда и пространство, а и място, където можем заедно да помечтаем. Той ще оцелее, защото докато живеем, играем роли - на учители, приятели, на майка, на баща. Докато играем роли - изграждаме собственото си аз. Най-важното - театърът лекува собствените ни души", казва Велкова.

„Нищо лично”: Жената, която се завърна в бащината къща, за да прави вино

"Дължа на майка ми да съм актриса, изпълних нейното желание. Това е много опасно понякога, но като влязох в този свят дадох всичко от себе си. Надявам се, че тази нейна воля беше изпълнена по един добър начин", каза Бойка Велкова.

Цялото интервю гледайте във видеото.