Милица отвежда екипа на NOVA в семейната винарна

Милица Зикатанова се занимава с производство и продажба на вино. „Навремето България е била в топ 5 производители на вино в Европа. Тогава обаче сме изнасяли за Съветския съюз. В момента не може да се похвалим с такова количество, но определено качеството ни е високо”, казва тя.

Милица отвежда екипа на NOVA в семейната винарна. „Всъщност ние наричаме това място „винена библиотека”, защото от всяка рекорда заделяме по няколко бутилки. Защото през годините виното се развива, то има цикъл на живот. А също така наричаме мястото и „трезор”, защото имаме истински съкровища”, подчерта още.

Хиляди храмове са затворили врати във Великобритания, сградите променят предназначението си

Тя разказва, че родителите ѝ планират закупуването на лозя и създаването на винарна още от 2000 г. „Завърших гимназия в София, родена съм там. След това заминах за Бостънския университет, където учих „Международен маркетинг”. Още тогава имах идеята, че ще се завърна в семейния бизнес”, допълва Милица.

След като завършва образованието си, Зикатанова решава, че иска да се развива в Европа. Успява да си намери работа в най-голямата компания за алкохол в света. „Три години работих за тях в Англия и в Ирландия.  Една година живях в Ливърпул, след това в Белфаст и една година в Лондон”, уточнява тя.

На третата година тя избира да се прибере в бащиния дом. „Имам чувството, че приносът, който мога да дам на България е по-ценен”, подчертава още Милица.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase