Двамата претенденти влязоха в задочен спор за финансирането на Украйна

Смъртта на опозиционера Алексей Навални в руски затвор изостри политическата реторика на САЩ към руския президент Владимир Путин и неговата инвазия в Украйна. Тази тема показа ясно разделение между президента Джо Байдън и неговия най-голям съперник за поста - Доналд Тръмп, предаде Voice of America (VOA).

Тръмп спечели първичните избори на републиканците в Южна Каролина

Байдън побърза да обвини Кремъл и заплаши със строги санкции заради смъртта на Навални в арктическа наказателна колония. Той заяви, че независимо от това дали Путин е наредил пряко или не, той е виновен за смъртта на руския опозиционер.

Кремъл заяви, че обвинението е неоснователно.

Предадоха тялото на Алексей Навални на майка му

Тръмп и Републиканска партия заеха различна позиция. Кандидатът за президент заяви, че няма да подкрепи НАТО толкова активно, колкото Байдън.

Наскоро той посочи, че е жертва на политическо преследване и сравни себе си с Алексей Навални. „Ние се превръщаме в комунистическа държава по много начини“, каза Тръмп.

Той не посочи как точно ще сложи край на войната в Украйна, но заяви, че ако беше президент, Путин нямаше да нападне страната, съобщи Voice of America (VOA).

Политици са несъгласни с профила на Байдън в TikTok (ВИДЕО)

Републиканците запитаха защо трябва да финансират конфликта. Част от тях са уверени, че ще приемат блокирания пакет от помощи от 95 милиарда долара.