Джон Кърби също изрази опасения за националната сигурност

Президентът Джо Байдън и неговият предизборен екип влязоха в TikTok, въпреки че използването на приложението е забранено за ползване от правителствени устройства на САЩ заради опасения за националната сигурност.

Приложението е изключително популярно сред по-младите американци. Целта е те да бъдат привлечени като гласоподаватели, тъй като проучванията сочат, че има драстичен спад в активността на хората под 30 години, съобщава Voice of America (VOA).

„Откачен кучи син”: Байдън предизвика скандал с обида срещу Путин

В първото видео, публикувано в новосъздадения профил, под заглавие „хаха, хей, хора”, глас зад кадър разпитва американския президент за предпочитанията му към „Супербоул”.

Социалната мрежа е собственост на китайската група „БайтДенс” и е смятана от много американски политици за пропаганда на китайското правителство. Това накара администрацията на Байдън да забрани използването на приложението на устройства, притежавани от правителството.

Предизборният екип на Байдън дебютира в TikTok

Някои законодатели поставиха под въпрос решението на Байдън да се присъедини към TikTok. Сред критиците са председателят на комисията по разузнаването на Сената Марк Уорнър и републиканският сенатор Джош Хоули.

Представителят на Съвета по националната сигурност в Белия дом Джон Кърби поясни, че има опасения за националната сигурност относно използването на TikTok на правителствени устройства, предава Voice of America (VOA).

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Voice of America (VOA), dariknews.bg