Според него ИТН ще имат по-голяма тежест в следващия парламент

Конституцията трябва да е написана така, че никой да няма възможност да вкара страната в криза. В предходната такъв проблем нямаше. Това коментира в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS Тошко Йорданов, депутат от "Има такъв народ" и председател на парламентарната група на партията. По думите му, заради недомислица и страх в ПП-ДБ, настоящата Конституция е факт.

Бойко Борисов: Мераклии за премиери ще се намерят

Според него по казуса с последните промени е сезиран съдът, който трябва да се събере и да каже дали поправките не са противоконституционни. „Ако съдът се произнесе, че няма проблем, ние бихме потърсили ново конституционно мнозинство, което да оправи най-големите глупости във вече поправената Конституция. Христо Иванов, като министър при Бойко Борисов, направи някаква съдебна реформа, която следващите години опитва да поправи. В този парламент направи нова реформа, която отново не действа. Направиха промени в Конституцията, които със сигурност ще имат нужда от допълнителни промени”, коментира още Йорданов.

Президентът продължава срещите с потенциалните служебни премиери

По думите му юристите от ГЕРБ в лични разговори са споделяли, че това, което гласуват, е вредно, но го правят, защото са в „сглобка”. „Ако в следващия парламент има разум и няма „сглобки”, мисля, че лесно биха се намерили хора за конституционни промени”, допълни Йорданов.

Според него има достатъчно време да се организират избори 2 в 1. „При такъв вот е логично избирателната активност да е по-висока, затова той би бил по-добър за страната”, каза още Йорданов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase