Медийният експерт доц. Георги Лозанов смята, че служебните правителства трябва да бъдат равно отдалечени от партиите

Министър-председателят Димитър Главчев инициира промени в персоналния състав на служебния кабинет. В предложение до президента Румен Радев премиерът иска Стефан Димитров да бъде освободен като министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов. Като мотиви за персоналната промяна министър-председателят посочва необходимостта от навременна и отговорна координация и комуникация между членовете на кабинета, от една страна, както и със съюзниците и партньорите - от друга.

Първа рокада: Главчев иска Даниел Митов да оглави МВнР

"От президентството не са доволни от промените в Конституцията. Те започнаха да действат преди да бъдат довършени. Хубаво е служебните кабинети да бъдат равно отдалечени от партиите, такава им е логиката. Не е добре партийните лидери да ги ръководят, а тази промяна създава такова впечатление". Това коментира в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS медийният експерт доц. Георги Лозанов.

Първи политически реакции на поисканата от премиера рокада в МВнР

Според Юри Велев, заместник-редактор на "24 часа", животът в служебните кабинети е пълен с изненади. „Това беше заложено с промените в Конституцията. Преди беше ясно кой носи отговорност за служебния кабинет, а сега той тъне в юридическа и фактическа мъгла”, каза Велев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase