Той ще отчита приема на забранени вещества от шофьорите до 30 минути

МВР Бургас вече разполага с нов уред, който с голяма точност отчита наличието на алкохол и наркотици в кръвта. Новото устройство ще тества шофьори, които не са съгласни с резултатите, отчетени от дрегера при проверка на пътя. Пробата се тълкува като равносилна на кръвна проба и процедурата отнема не повече от 30 минути.

Междувременно от полицията в Бургас отчитат намаляване на случаите на шофьори, заловени да шофират пияни или дрогирани. „В началото на март така наречения доказателствен анализатор, който дава възможност на водачите, които не са съгласни с показателите на дрегера, да бъдат повторно тествани. Този уред е по-точен”, обясни началникът на отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР-Бургас комисар Марин Димитров.

Хванаха попфолк певица с 2.9 промила алкохол (СНИМКИ)

Областната управа в морския град е предоставила на полицията и втори паркинг, където да се съхраняват конфискуваните коли от злоупотребители водачи. Районните управления по Южното Черноморие вече са препълнени с отнети автомобили. Областната дирекция на МВР Бургас е първенец по конфискувани автомобили, особено през летния сезон. Близо 360 досъдебни производства са образувани до момента.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase