Според Корнелия Нинова служебният кабинет е командван от Бойко Борисов

Общо 67 пописа са сложени под предложения от „Възраждане“ и подкрепен от БСП и „Има такъв народ“ вот на недоверие към служебния кабинет. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Той уточни, че един от мотивите е безпрецедентната, по думите му, политическа намеса в работата на служебното правителство.

„То трябва да е равно отдалечено от всяка една политическа сила и не трябва да създава впечатление за субективност в работата си, за да може да сме сигурни, че ще организира и проведе честни избори”, припомни Костадинов.

БСП призова президента да смени служебния премиер

По-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че призовават президента Радев да смени служебния премиер Димитър Главчев и да не назначава предложените от него нови министри. Тя уточни, че социалистите ще изчакат да видят дали държавният глава ще се съобрази с искането им, а ако не го направи, заедно с „Възраждане“ ще внесат вот на недоверие към служебния кабинет.

Малко по-късно от „Има такъв народ“ обясниха, че засега прочуват дали е юридически и конституционно обосновано да се иска оставка на служебен кабинет, създаден съгласно новите промени в основния закон.

По думите на Костадинов от „Продължаваме Промяната-Демократична България“ са отказали да сложат подписите си под искането за вот на недоверие.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase