Случаят е от Пловдив

Развой по казус, който следим в „Здравей, България”. Служителят от ДАИ в Пловдив, който свали номерата на репатрак и отне шофьорската книжка на работник в общинското предприятие „Паркиране и репатриране”, ще бъде наказан, защото е превишил правата си. Това съобщиха от Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“. Колата беше репатрирана заради неправилно паркиране.

Служител на ДАИ свали номерата на репатрак, вдигнал неправилно паркираната му кола

„На 16 април получихме писмо от ДАИ-София, в което пише, че отменят предварителната административна мярка. На следващия ден получихме регистрационния номер на репатрака, както и шофьорската книжка на нашия служител. От ДАИ-Пловдив нямаше становище по казуса”, обясни в ефира на „Здравей, България” Нъшан Деркалестаниан, директор на ОП „Паркиране и репатриране” в града под тепетата.

Очаква се след Великден Дисциплинарната комисия да уточни какво ще е наказанието за служителите на ДАИ. Вероятно наказаните ще са четирима. А вътрешната проверка се забавила, тъй като служителят, чийто автомобил е бил вдигнат, веднага е излязъл в болничен.

Повече гледайте във видеото.