Случаят е от Пловдив

Куриозен случай от Пловдив. „Паяк” вдигна колата на служител на ДАИ, която била паркирана неправилно. Ядосан от този факт, инспекторът свалил номерата на репатрака и отнел шофьорската книжка на работника в общинското предприятие „Паркиране и репатриране“. Общината ще обжалва съставения акт. Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ започна вътрешна проверка за това дали инспекторът е злоупотребил със служебното си положение.

„Вдигнатата кола беше паркирана неправомерно - на пътен знак „Забранено спирането”, който беше с допълнителен знак „Вдигане от паяк”. Нарушението беше констатирано от полицая, който е заедно с екипа ни”, каза в ефира на „Здравей, България” шофьорът на репатрака Димитър Стоянов.

Ще се отложи ли отнемането на коли на пияни и дрогирани шофьори?

Служителят на ДАИ си взел колата със скандал от наказателния паркинг. В яда си залепил фиша с глобата си върху будката на общинското предприятие.

„Мои служители ми се обадиха малко след 11 часа. Казаха ми, че се извършва проверка на нашия репатрак от служители на ДАИ. Разбрах, че тя е започнала от служител на ДАИ, чиято кола била вдигната”, заяви директорът на ОП "Паркиране и репатриране"- Пловдив Нъшан Деркалестаниан.

Той подчерта, че инспекторът от ДАИ се държал изключително „арогантно и нападателно”, когато дошъл да си прибере автомобила. „Той обиждаше моите служители. Малко по-късно спря репатрака ни на метри от наказателния паркинг с палка на МВР”, посочи Деркалестаниан.

Димитър е подписал съставения акт с възражения. Такива има и директорът на общинското предприятие, който ще обжалва глобата на ДАИ.

"Ще обжалваме и акта, и принудителната мярка. Пак повтарям -  това е превишаване на правата на въпросния служител", категоричен е Деркалестаниан, който подчерта, че иска служителят да ДАИ да "си понесе наказателната отговорност".

От Министерството на транспорта съобщиха за NOVA, че вече е разпоредена вътрешна проверка в ДАИ- Пловдив по случая, като подчертаха, че общинското предприятие няма лиценз за превоз на товари и в тази насока също тече проверка.

Повече по темата гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase