Това е трети опит то да бъде стартирано

Трети опит за старт на делото „Дебора“ в Районния съд в Пловдив. Заподозреният за обезобразяването на 19-годишното момиче от Стара Загора Георги Георгиев поиска да бъде пуснат на свобода. Адвокатите му направиха нов опит делото да бъде прекратено за втори път и върнато на Прокуратурата в Стара Загора.

Трети опит за старт на делото „Дебора“ в съда

С надежда за бърз и справедлив процес Дебора Михайлов пристигна в съда. „Очаквам да се даде ход на делото, защото съм страшно изнервена и нямам почти никакво търпение”, заяви тя.

Близките и заявиха, че все още не е преодоляла ужаса от преживяното. „Това, което преживя Дебора, не го пожелавам на никого. Тя все още е в шок, единственото, което я крепи това е музиката. Посвети песента си на това да даде сила на други момичета, които да имат смелост да кажат какво се случва с тях”, каза Дарина Иванова, баба на момичето.

За трети път Дебора се изправя в съда, срещу Георги Георгиев. Адвокатите му поискаха той да бъде пуснат на свобода като делото за мярката му да се гледа от съда в Стара Загора, а настоящият процес да бъде прекратен заради нови пропуски в обвинението. Съдът отказа.

„Настояваме за по-лека мярка. Подписка също може да изпълни целите, които са заложени в наказателно процесуалния кодекс”, заяви Петко Кънев, адвокат на подсъдимия.

„На този етап няма основания за промяна на мярката”, каза наблюдаващият прокурор Ивелина Косева.

В края на май делото тръгва по същество.

Случаят „Дебора“ започна миналото лято, когато стана ясно, че на момичето са правени 400 шева върху рани, нанесени с макетен нож. Предходното заседание беше отложено заради отсъствието на двамата адвокати на подсъдимия. Ако и днес те не се явят, Районният съд има възможност да му назначи служебна защита, за да тръгне делото по същество.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase