Решението си той обяви в социалната мрежа Facebook

Заместник-кметът на София по обществено строителство Иван Матов подава оставка. Това съобщи самият той във Facebook.

"Подавам оставка като заместник-кмет на София с ресор “Обществено строителство”. Благодаря за доверието да поема този отговорен ресор, но поради лични причини няма да мога да продължа да изпълнявам функциите си", написа той. 

Има ли чистка на служители в Столичната община

По-рано стана ясно, че кметът на София Васил Терзиев е отнел правото на Матов да възлага строителство. Това съобщи заместник-председателят на Столичния общински съвет от ГЕРБ Георги Георгиев.

Терзиев: Ако нямаме общински съвет, рекордният бюджет ще почака  

"Кметът на София Васил Терзиев дължи незабавни отговори защо го е направил. Дали защото има съмнения, че Матов е корумпиран; дали защото е видял е, че Матов няма нужните експертни качества; дали защото Матов нито е корумпиран, нито е неподготвен обаче не слуша и затова някой друг ще дърпа конците зад кадър?", пита общинският съветник от ГЕРБ-СДС.

Малко след като Матов обяви във Facebook, че подава оставка, столичният градоначалник Васил Терзиев обяви кой ще го замести докато се намери негов приемник. Съобщението отново беше в социалната мрежа.

„Благодаря на Иван Матов за съвместната работа и професионализма, с който изпълняваше ангажиментите си на заместник-кмет на София с ресор “Обществено строителство”. Заместник-кметът по финанси Иван Василев ще поеме временно ресора до намиране на подходящ професионалист, който да заеме длъжността за постоянно”, гласи съобщението на Васил Терзиев.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase