Нека държавните мъже да бъдат на висотата на доверието на хората и да спрат с тези игрички, призова председателят на ДПС

Съгласно Конституцията Румен Радев е длъжен да разпише указите за смяната на министрите на външните работи и на земеделието, заяви председателят на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на Народното събрание. 

Пеевски: Президентът трябва веднага да подпише указа за смяна на външния министър

„Нека държавните мъже да бъдат на висотата на доверието на хората и да спрат с тези игрички - „няма да подпиша за министрите“, „ще махнем шефа на парламента“. Няма да има министри, няма да има премиер, няма да има шеф на парламента, утре може да няма и президент“, каза Пеевски.

Той заяви, че вече сме в предизборна кампания. „Нека всички да спрат и да се съобразят с Конституцията. Президентът да се съобрази с Конституцията, Министерският съвет да се съобрази с Конституцията и ние да се съобразяваме с Конституцията. Трябва да бъдем отговорни към хората. Това е една игра, която ще я платят хората“, добави той.

„Убеден съм, че кабинетът ще успее да запази равна отдалеченост и ще има евроатлантическата насоченост на България“, коментира още Пеевски.