Според него служебният външен министър е „вдигнал веждите на много хора”

Явно има тайна координация между Бойко Борисов, Делян Пеевски и Румен Радев, която впоследствие започва да се разпада, и се чудят как да си удържат сделката. Това коментира съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.   

Според него служебният външен министър Стефан Димитров, чиято смяна беше поискана от премиера, е „вдигнал веждите на много хора”, когато се е изказал с „проруска реторика”. „Защо беше сложен този външен министър? Не може да ми се каже, че Борисов или Пеевски не са знаели, че е там. Впоследствие решават да го дръпнат”, добави Петков.

Главчев след отказа на Митов: Нямам план Б за МВнР

Той счита, че Даниел Митов има „европейски визии” за външната политика. Но добави: „Обаче явно е имал договорка. И сега изведнъж президентът казва „Моята част от договорката къде е, защо ми махате външния министър?”. Така го прочитам аз”, смята съпредседателят на ПП-ДБ.

Петков обвини ГЕРБ, че „брани” служебното правителство на Радев по темата с договора с „Боташ”. „Изведнъж ГЕРБ казва, че има точка за обсъждане на този договор, но доклада го нямал. Докладът, който е приет от комисия. Последният елемент, е че енергийният министър е точно човек на „Турски поток”. Започвам да си мисля, че под евроатлантическата кожа, под която се крие Борисов, прозира сделка за енергийния министър, за Сарафов и неговия заместник, прозира сделка с Радев и сделка за „Боташ”. Евроатлантизмът започва да се изпарява и истината да излиза”, категоричен е той.