На брифинг по-късно ще бъдат дадени подробности

Голямо количество хероин е разкрито на граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево", съобщиха от пресцентровете на Министерството на финансите и на прокуратурата.

"Пресичането на трафика на наркотик е част от специализираната операция за засилване контрола на ГКПП, в която участват структури на Министерството на финансите и Министерството на вътрешните работи", уточняват от финансовото министерство.

Властите са заловили 402,7 кг. хероин, който е открит в камион, влазъл през "Капитан Андреево" през Турция. Водачът на товарния автомобил е представил редовни документи. Камионът е пътувал от Иран за държава от ЕС и е бил натоварен със спални матраци. В 156 матрака са открити лентите с пресован хероин. Общата стойност е над 16,7 млн. лв.

Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да поиска мярка „задържане под стража”.

Криминалисти от СДВР иззеха близо килограм марихуана (СНИМКИ)

По време на брифинг бяха дадени подробности за заловената в камион от Турция дрога. В него участваха вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, окръжният прокурор на гр. Хасково Иван Стоянов, директорът на Агенция „Митници“ Георги Димов, заместник-директорът на Агенция „Митници“ Пламен Павлов и директорът на Националната агенция за приходите Румен Спецов. 

„Този резултат е следствие на засиленото взаимодействие между четирите служби от Министерство на финансите и Министерство на външните работи – Агенция „Митници“, НАП, ГДБОП и ГД „Гранична полиция“. Целият капацитет на българските институции ще бъде използван, за да бъдат защитени интересите на българските граждани. Уверена съм, че скоро България ще е пълноправен член на шенгенското пространство“, заяви министърът на финансите Людмила Петкова.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase