Кой, кога и къде се е срещал с обвинения за контрабанда Стефан Димитров

Арестите в „Митниците” предизвикаха задочен спор между вътрешния министър Калин Стоянов и бившия шеф на КАТ-София Тенчо Тенев.  Причината – кой, кога и къде се е срещал с обвинения за контрабанда Стефан Димитров. И Стоянов, и Тенев отрекоха да са били близки с него.

В студиото на „Събуди се” Тенчо Тенев заяви, че никога не е имал близки контакти с обвинените за контрабанда Стефан и Марин Димитрови, но се е срещал с тях в КАТ. „Горе-долу ноември 2021 година, минавайки в КАТ, Стефан дойде да се запознае с мен. „Здравейте, здравейте, аз съм Стефчо от Хасково”. С баща му един път съм се виждал и то в КАТ, слизайки долу, човекът беше дошъл да си сменя предния номер на автомобила, че беше ударен”, заяви Тенчо Тенев.

Тенчо Тенев: Виждал съм Стефан Димитров в КАТ, преди това никога. Каза, че е бил при директора на ГДБОП При запознанството си със Стефан Димитров Тенев го попитал къде е бил. „Каза, че е бил при директора на ГДБОП, сегашния министър, който е в момента. „Ходих при него, приятел ми е и минах да ви се обадя и на Вас”, разказа Тенев. Последва отговор от Калин Стоянов. Вътрешният министър заяви, че не се е срещал с Димитров в качеството си на директор на ГДБОП. „Не, не са идвали при мен. В МВР съм имал срещи, да. Няма как да нямаш, тъй като, когато отидеш при министъра, тези хора са там - вътре или отвън изчакват. По този начин се започнахме”, заяви Калин Стоянов.

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са получавали задачи за дискредитирането ми И на свой ред атакува. Според Стоянов Тенчо Тенев бил редовен гост на Бойко Рашков. А на срещи в края на миналата година, на които присъствали Стефан и Марин Димитрови, се разпределяли задачи. „Кой, какво, кога и как следва да извърши, като целта е била аз да бъда дискредитиран и да отпадна на ротацията като не продължа да бъда вътрешен министър”, разказа Калин Стоянов. Тенчо Тенев отрече да е представил Марин и Стефан Димитрови на Бойко Рашков.

„Ние сме се събирали поне 2-3 пъти и сме били на гости на господин Рашков в къщата му, бившия екип, с който е работил”, каза Тенев. Не е виждал там Стефан Димитров.

И към момента Стефан Димитров се намира в ареста. В петък съдът потвърди задържането му за контрабанда заедно с бившата шефка на Агенция „Митници” Петя Банкова.