Как скандалът в квартал в София прерасна в денонощен тормоз

Междусъседски скандал прераснал във хвърляне на пиратки на метри от главата на 7-месечно бебе в квартал в София. Камерите са записали един от моментите на агресията проявени срещу семейство Мая и Явор Пешлеевски, което живее в постоянен тормоз.

„Всичко започна преди няколко седмици, когато семейството в съседство – Бисерка и Станимир Караканкьови започнаха да хвърлят пиратки около 21:30 часа – не пред блока, а на терасата, която е на няколко метра от нашата спалня. В това помещение спим не само ние сс съпруга ми. Но там е и кошарата на бебето. Както си спяхме, буквално на два метра от главата ни започнаха гърмежи, бебето се разплака. Излязохме, видяхме, че хвърлят пиратки, а обяснението беше, че още няма 22 часа и не ги хвърлят на нашата тераса и могат да си правят каквото си искат”, разказа Мая Пешлеевска.

Разбит прозорец, залепена входна врата: Бременна жена обвинява съседа си в тормоз

По думите ѝ, за да не се вика полиция семейството се опитало първоначално да се разбере със съседите си „чисто човешки”. „Съпругът ми отиде с тях да се разберат спокойно. Но те му налетяха на бой и го изгониха”, подчерта младата жена.

Явор уточни, че част от скандалите стават, когато него го няма вкъщи. „Те са много наясно кога съм вкъщи и кога не. При първата проверка на полицията им беше обяснено, че съпругата ми се страхува и че сме с малко дете вкъщи. Но съседската реакция беше, да дойде да блъска и да псува върху нашата стена и имота ни – което беше заснето от камерите”, разказа мъжът.

Софийска районна прокуратура се самосезира след излъчения репортаж и образува преписка по случая. Възложена е и проверка на Седмо РУ-СДВР, посочват от държавното обвинение. В хода ѝ следва да бъдат снети сведения от всички лица, имащи отношение към случая.

Повече по темата гледайте във видеото.