Вижте как фермерите и местните организации работят заедно

Жителите на Малави се борят срещу глада чрез диверсификация на храните, предаде Voice of America (VOA). Малавийците отдавна разчитат на Nsima (каша от царевично брашно) като основна храна. Тя се комбинира с месо, риба и зеленчуци. Тази храна се консумира и в други африкански страни в региона. В Малави поговорката гласи: „Ако не си ял Nsima, значи не си ял“.

Десетки хиляди жени в Малави правят криминални аборти Местната благотворителна организация Never Ending Food в столицата на Малави Илонгве се подпомагат фермерите в отглеждането на нас 200 вида култури. Мениджърът споделя, че така хората имат по-разнообразна храна на трапезата си. До 40% от населението на Малави в момента е изправено пред недостиг на храна. Една от причините е заради климатичния феномен Ел Ниньо, който е нанесъл щети на повече от 2/5 от посевите.

Нигерия търси начин да спре сериозните конфликти между фермери и пастири (ВИДЕО) Президентът Лазарус Чакуеранг обяви бедствено положение и отправи призив за международна помощ. Обучението на Never Ending Food за диверсификация на културите помага на хората. Благотворителната организация обучава фермери и държавни работници за разширяване на селското стопанство, предават от VOA.