Често напрежението прераства във физическо насилие

Ибрахим Гарба Мохамед координира проект в нигерийския щат Кано, чиято цел е да бъде разрешен конфликтът между фермерите и пастирите в цялата страна. Фермерите обвиняват пастирите в кражба на реколтата им, а пастирите обвиняват фермерите, че са завладели допълнително земя. Ключов проблем за всички в Нигерия е и сушата. Всички тези фактори предизвикват много сериозно напрежение в части на Нигерия, което прераства във физическа агресия, пише Voice of America (VOA).

Нигерия се бори с незаконния добив на минерали

Експертът Бела Абаякасе казва, че осигуряването на сигурност за пасищните райони и пастирите е от решаващо значение както за устойчивостта на сектора, така и за физическото оцеляване на хората. По данни на местното Министерство на земеделието в страната има над 21 милиона говеда, посочва VOA.

Създаването на пасищни зони в Кано позволява на пастирите да се установят на едно място, без да живеят в опасност за живота и в напрежение, че трябва да се местят постоянно. Изграждането на домове и училища за семействата на пастирите, както и на ветеринарни клиники, дава много по-голямо спокойствие на хората, съобщава Voice of America.

Още любопитни новини:

Дипломирани чуждестранни студенти предпочитат САЩ за продължение на образованието си

Рекорд: В Нигерия унищожиха слонова кост за над 11 млн. долара (ВИДЕО)

Деца загинаха при експлозия на самоделно взривно устройство в Нигерия

Китай доминира строителния сектор в Нигерия, местни инженери недоволстват

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Voice of America (VOA)