Примери са филми като "Черната пантера", китайско приложение за музика и други

Африка вече е място, към което САЩ и Китай са насочили своите инвестиции и бизнес решения. Двете страни постоянно се състезават на полето на творческата индустрия на континента, разказват от Voice of America.

Филмът на „Маврел“ „Черната пантера“, например, допринася много за връзката между САЩ и Африка. Американският бизнес инвестира в африкански артисти, тъй като изкуството им предлага невероятно съдържание.

Музеят на наградите „Грами”: Там, където животът е музика

Такъв е случаят и с африканската музика "амапиано", която е с характерно хаус звучене и ритми. А американските звукозаписни комапнии вече са подписали няколко договора с амапиано - изпълнители.

Инициативата Prosper Africa има за цел да засили търговията и инвестициите между САЩ и Африка. Организацията разпознава творческите индустрии като сцена за нови бизнес възможности.

Занзибар: Домът на музиката и танците (ВИДЕО)

Китай, пък, доминира при инвестициите в интернет структурата и мобилните телефони. Китайското приложение за стрийминг на музика придобива широка популярност в Африка.

Независимо дали САЩ и Китай се конкурират, или допълват взаимно в творческото пространство, това е чудесен шанс за африканската публика и артисти, които се възползват от техните инвестиции, съобщават от VOA.

В съхраняване на традициите: Ще изчезнат ли ритмите на барабаните в Нигер