В него са изложени култови моменти от историята на попмузиката

Музеят на наградите „Грами” е открит през 2008 година. Той събира всички жанрове и стилове в популярната музика. Кураторът Джеймс Емънс разказва пред Voice of America (VOA), че експозицията е разположена на три етажа. 

Барбадоската красавица Риана на 36 (ГАЛЕРИЯ)

Някои от експонатите са постоянни, други временни. Сред временните са изложбите, посветени на годишнината от хип-хопа и на певицата Шакира.

В изложбата за колумбийската красавица са изложени костюмите от El Dorado 2018 World Tour, Super Bowl 2020 и африканското облекло от Световното първенство по футбол през 2010 г.

Роби Уилямс - лошото момче на британския поп на 50 (ГАЛЕРИЯ)

Друга част от експозицията е изцяло посветена на произхода на хип-хопа. Емънс разказва, че идеята e посетителите да бъдат вдъхновени от големите звезди на този жанр. За тази цел организаторите са създали възможност на гостите да създадат в музея своя музика, да рапират, да бъдат диджеи.

"Бащата" на музиката от "Междузвездни войни" празнува 92-рия си рожден ден (СНИМКИ)

Друг акцент в експозицията е историята на легендарния нощен клуб Roxy. В изложбата има фотографии на едни от най-големите музиканти, които са изнасяли свои концерти там, предава Voice of America (VOA).

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase 

Източник: Voice of America (VOA)