Популярна гледка към известния вулкан ще бъде закрита

Висока черна ограда ще бъде поставена пред популярна гледка на вулкана Фуджи в Япония. Целта е да се ограничат тълпите от чуждестранни туристи, пише Си Ен Ен.

Курортният град Фуджикавагучико разкрива внушителни гледки към известния японски вулкан. Най-популярното място за снимки в града е пред смесения магазин Lawson. Чужденците запечатват красотата на планината Фуджи, заедно с искрящите светлини на популярната верига магазини, като по този начин запазват спомена за японската действителност.

Известната планина Фуджи в Япония е застрашена от свръхтуризъм (ВИДЕО)

Общината в града е решена да предприеме мерки и да постави ограда, която да блокира достъпа до гледката. Според властите в града проблемите с туристите са все повече, тъй като оставят своя боклук и не спазват правилата за безопасност на пътя. „Жалко е, че трябва да вземем подобни мерки”, казват от общината във Фуджикавагучико.

В Япония пуснаха в продажба първите рециклирани памперси

Оградата ще бъде поставена в началото на следващата седмица и ще е с размери от 2,5 м височина и 2 м широчина. Градът Фуджикавагучико се намира в префектура Яманаши, откъм северната част на вулкана Фуджи, и на около 100 км западно от столицата Токио.

I asked a tourist why she was taking a picture of Mt.Fuji through LAWSON? According to her, this place is a famous sight seeing spot in Fujikawaguchiko area. There are many internet posts on SNS and YouTube about this place. It's probably because there're no LAWSON overseas. pic.twitter.com/Mh74573S8P

— clic (@EBAh9WH02DMllGV) December 17, 2023

Тълпите в малкия град са само част от проблема, засягащ туризма. Япония се бори с проблеми, свързани със свръхтуризма, откакто страната на изгряващото слънце отвори отново границите си след пандемията от COVID-19 през 2022 г. Март тази година беше най-посещаваният от туристи месец някога с внушителните три милиона души, влезли в страната.

Японското имперско семейство дебютира в Instagram (СНИМКИ)

Веднага щом пристигнат, повечето чужденци се насочват директно към вулкана Фуджи, превърнал се в емблема на Япония. Той е и част от културното наследство на ЮНЕСКО. Някои местни жители наричат Фуджи „планината от боклуци”.

За да предотврати големите тълпи, общината на префектура Яманаши съобщи, че ще въведе редица нови правила за туристите. Една от новите реформи е такса от 24 лв. за изкачване на най-популярната пътека на вулкана Фуджи, както и лимит от 4000 посетители дневно.