Първите публикации са снимки и видеа на императора и императрицата, които изпълняват задълженията си

Японското имперско семейство вече има профил в Instagram. Експрти обаче казват, че не може да се очакват селфита от официалния им акаунт, който стартира в понеделник.

Първите 19 публикации са официално подготвени снимки и видеоклипове на император Нарухито и императрица Масако, които изпълняват задълженията си при скорошни публични изяви. Въпреки това повече от 170 000 потребители са последвали акаунта на Imperial Household Agency (IHA), който беше обявен преди седмица, но до 1 април беше "личен".

Измама в интернет: Фалшиви профили на популярни личности обещават награди в криптовалута

Японската монархия има митологични корени, датиращи отпреди повече от две хилядолетия. Всяка публична критика към императора остава табу в страната. Присъединявайки се към социалните мрежи, институцията се надява да предизвика интерес сред по-младите поколения към това, което прави императорското семейство. Акаунтът не следва други потребители и досега не е публикувал сторита.

Нарухито се възкачи на трона на хризантемата през 2019 г. на традиционна церемония, след като изключително популярният му баща стана първият император, който абдикира от повече от два века. И други монархии са създали акаунти в социалните мрежи, включително британските кралски особи, които напоследък са в центъра на буря от слухове и конспиративни теории.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС