Ще има ли диалог между бившите партньори в управлението

И днес бяха отправени нови критики и ултиматуми, а основното неизвестно в уравнението на властта е: Ще има ли диалог между бившите партньори в управлението?

За пореден ден доскорошните партньори влязоха в словесна схватка. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обясни, че е възможно да има нови разговори, но при условие, че двете формации излъчат преговорни екипи. Борисов обаче беше катагоричен - не иска разговори с Николай Денков и няма да седне на една маса с лидерите на ПП.

Борисов: Ще работя с ПП само при доминираща роля на ГЕРБ - с наши министри и програма

Ултиматумът на ГЕРБ посрещна неодобрението на ПП. Асен Василев и Кирил Петков атакуваха Борисов и поставиха контраусловия. Дни след като сложи край в отношенията си с ПП-ДБ, лидерът на ГЕРБ даде крачка назад. По думите му вратата за разговори с доскорошните партньори не е затворена, но при конкретни условия.

"Разбира се, че с ПП-ДБ ще работя, но с доминиращата сила и власт на ГЕРБ в управлението - с наши премиери, с наши министри, само тогава. Какви условия поставят? Ти не го пускаш за пъдар в селото, той иска кмет на града да става", заяви Борисов.

Отговорът на ПП не закъсня. "Г-н Борисов не е в положение да поставя условия. Вчера имаше въпрос към него кой управлява ГЕРБ и той си помълча", посочи Асен Василев.

Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия И поставиха контраусловия. "Всяка партия може да си излъчва когото си иска, неговият проблем е че Пеевски не е от ГЕРБ формално. Борисов трябва да се откачи от тази зависимост. Мисля, че това разкачване е необходимо преди да говорим. Проблемът е тази малка тайна на г-н Борисов с г-н Пеевски", смята Кирил Петков.

Борисов от своя страна бе категоричен. "Има линни, през които ние вече не можем да минем - с Денков не може да се преговаря. Той лъже или не казва истината, преиначава и иска да се изкара един от многото лидери в тази група, като някакъв страхотен бабаит, който идва и дисциплинира всички партии, бие Пеевски, бие Борисов, шашка всичко живо", подчерта той.