Напуснал е участъка, обясни адвокатът му

Френската полиция е разпитала легендата на екрана Жерар Депардийо, след като две жени го обвиниха в сексуално посегателство. Информацията потвърди адвокатът му и добави, че по-късно актьорът е бил освободен, предаде АФП.

75-годишният артист, заснел над 200 филма и телевизионни сериали, беше обвинен в изнасилване през 2020 г. Депардийо беше принуден да преустанови звездната си кариера миналата есен, тъй като срещу него се натрупаха обвинения в сексуален тормоз и посегателство. Той отрича да е извършил каквото и да било нарушение.

Жерар Депардийо ще бъде разпитан по подозрения за сексуално посегателство

По-рано полицейски източник заяви, че служителите ще разпитат Депардийо във връзка с твърденията на две жени, че ги е нападнал на снимачните площадки - едната през 2021 г., а другата през 2014 г.

"Задържането под стража е приключило. Той вече не е в полицейския участък", заяви пред репортери адвокатът на Депардийо - Кристиан Сен-Пале.

Нови обвинения срещу Жерар Депардийо за сексуално посегателство

Сен-Пале, който бе отказал коментар при пристигането си в полицейския участък в 14-и район на столицата, изрази съжаление за изтичането на информация в пресата за задържането на Депардийо.

"Когато някой е обвинен, неминуемо настъпва момент, в който трябва да даде обяснения. И така, днес беше един от дните, в които трябваше да се обясни по отношение на обвиненията срещу него, които отрича“, каза Сен-Пале.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase