Жалбата е подадена от декораторка

Нова жалба за сексуално посегателство е подадена срещу легендата на френското кино Жерар Депардийо. Декораторка твърди, че по време на снимки на филм през 2021 г. актьорът е оказвал сексуален тормоз над нея.

Адвокат Карин Дюрийо-Диболт потвърди, че е предала жалба на парижката прокуратура, в която се отправят обвинения за сексуално посегателство, сексуален тормоз и сексистки обиди. Юристката вече защитава актрисата Шарлот Арнулд, която е предполагаема жертва на изнасилване, довело до повдигане на обвинение срещу Депардийо през декември 2020 г.

От парижката прокуратура не са потвърдили, че жалбата е подадена, а адвокатите на Жерар Депардийо не са коментирали въпроса. Според Дюрийо-Диболт новооповестените факти датират от 2021 г. Посегателствата се е случили в Париж по време на снимките на филма Les volets verts, режисиран от Жан Бекер. Жената, подала жалбата, се казва Амели и е на 53 години. 

Обвиниха Вин Дизел в сексуално посегателство

Според разказа ѝ пред интернет изданието "Медиапар" актьорът е направил редица неприлични забележки по време на снимките в Париж на 10 септември 2021 г., а по-късно я е "сграбчил брутално" и я е "хванал за кръста, корема, стигайки до гърдите". Предполагаемото посегателство е било прекъснато от бодигардовете на актьора.

Преди две седмици жалба за сексуално посегателство през 2014 г. срещу Жерар Депардийо подаде бивша асистентка. По време на снимките на филма Le Magicien et les Siamois тя е била на 24 години. 

Обвиниха Джейми Фокс в сексуален тормоз (ВИДЕО)

Жерар Депардийо, който е на 75 години, беше обвинен през декември 2020 г. в изнасилване и сексуално посегателство след жалба от актрисата Шарлот Арнулд, която съобщи за две изнасилвания в края на август 2018 г. в дома на актьора в Париж.

Жалбата на актрисата Елен Дарас, която обвинява Депардийо, че я е нападнал сексуално по време на снимки на филм през 2007 г., е отхвърлена поради давност. През декември 2023 г. испанската журналистка и писателка Рут Баса също подаде жалба в Испания срещу актьора за изнасилване през 1995 г. в Париж. В началото на октомври актьорът отрече вече повдигнатите срещу него обвинения, като настоя, че не е "нито изнасилвач, нито хищник" в отворено писмо, публикувано във в. "Фигаро".

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Христина Терзиева, БТА