Събитията са се случили през 2015 г.

Американският актьор Джейми Фокс беше обвинен в сексуален тормоз, съобщиха АФП и Ройтерс. Събитията са се случили през 2015 г.  Закон, чието действие скоро изтича, позволява на жертвите на сексуално посегателство да подадат жалба без давност за случилото се.

Според настоящата жалба, подадена на първа инстанция пред Върховния съд на щата Ню Йорк, Ерик Марлон Бишъп, познат под името Джейми Фокс, потърпевшата, чието име не се разкрива, е нападната по време на вечеря на покривната тераса на бар-рестрант в Манхатън през август 2015 г. Жената и придружаващото я лице са видели филмовата звезда и са си направили заедно снимки. Говорителят на Фокс не коментира обвиненията. 

СЛЕД ИЗНЕВЕРИ: Звездите, които се ожениха за любовниците си (ГАЛЕРИЯ)

Според обвиненията актьорът е потърсил нежелана близост с жената, която е успяла да избяга благодарение на придружаващия я човек. 

Фокс е носител на награда "Оскар" за ролята си във филма "Рей" от 2004 г. Актьорът е сред известните личности, обвинени в сексуален тормоз според все още действащ в щата Ню Йорк закон, позволяващ отпадане на давност за сексуални престъпления. Едногодишният прозорец за повдигане на подобни обвинения изтича в края на настоящия месец.

Сред други обвинени за сексуален тормоз без давност бяха актьорите Ръсел Бранд и Бил Козби. Обвинения бяха повдигнати и срещу Аксел Роуз, Доналд Тръмп, Харви Уайнстийн, Шон "Диди" Кумс. 

Източник: Розалия Благоева, БТА