Екипът на медията получи отличието на годишните награди за благотворителност за съвместната инициатива с Американския университет в България

Поредно признание за NOVA Broadcasting Group този път от списание Business Lady. Екипът на медията ни беше отличен с награда „Златно сърце“ за съвместната инициатива с Американския университет в България. Благодарение на общата програма с Университета беше отпусната и първата по рода си в страната ни пълна стипендия за обучение на социални предприемачи.

Наградите на списание Business Lady са продължение на основната цел на изданието – да споделя успешни бизнес практики, да бъде трибуна за различни професионални успехи, лични качества и достижения. 

„С нея се опитваме да поощрим както настоящи, така и бъдещи предприемачи да работят върху решаването на важни за българското общество социални проблеми. Затова сме щастливи, че първата стипендия вече е факт с една прекрасна кауза“, сподели водещата на NOVA Анна-Мария Конова.

„Идеята на социалното предприемачество е, че създаваме не просто висшисти, а хора, които променят правилата на играта. Това са хора, които създават промени в обществото. За нас стипендията съвместно с NOVA е нещо, което вярваме, че създава прецедент за вида образование, което наистина може да промени нещо“, заяви д-р Джей Ди Манингер, заместник ректор на Американския университет в България.