Целта, която си поставяме, е да изпратим хора, които ще защитават българския интерес в Европа, заяви Корнелия Нинова

"БСП за България" регистрира в ЦИК листата си за Европейските избори. "Ще се борим да не се приеме решенията в Европа да се вземат с мнозинство, а не единодушно. Това означава малките държави да бъдат изхвърлени от вземането на решенията. Ще работим за достойна България в мирна Европа", заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова.

Водач на евролистата е Кристиан Вигенин, следван от Румен Гечев, Цветелина Пенкова, Вяра Емилова, Филип Попов, Александър Симов и Гергана Алексова. Жените в цялата листа представляват 40% от всички кандидати за евродепутати.

БСП сформира ляво-патриотичен блок за предстоящите избори

"Целта, която си поставяме, е да изпратим хора, които ще защитават българския интерес в Европа. Искаме да сме равноправни с другите държави, да се спре тенденцията на България да се гледа като на втора ръка държава членка, преразглеждане на Зелената сделка така, че да е в полза на българската енергетика и на българските работни места. Българските земеделски производители да получават същите субсидии като европейските, да се спре с унижението на България за приемането ни в Шенген да ни се поставят условия за връщане на бежанци", заяви Нинова. 

БСП утвърди листите си за вота 2 в 1

На въпрос каква е позицията на БСП за скандала с детската болница Нинова заяви: "Първо стои въпросът защо са приели да е частна. Служебният кабинет е реден от Борисов и е нормално да провежда политиката и да възстановява модела на управление на ГЕРБ от последните години. Да не се прави на ощипан г-н Главчев, че тепърва разбира. Това нещо е гласувано в Министерски съвет, подготвено е. Реакцията на ГЕРБ показва, че не са безучастни към това нещо. И ако нямаше публично реакция сигурно щеше да мине и замине по празниците тихомълком", каза още тя, цитирана от партийния пресцентър.