Новината идва в отговор на редица изказвания от страна на европейски държавни мъже за войната в Украйна

Москва започва военни учения, които включват употребата на тактическо ядрено оръжие. Това съобщи руското Министерство на отбраната., цитирано от "Ройтерс".

Новината идва в отговор на редица изказвания от страна на европейски държавни мъже за войната в Украйна. Преди дни френският президент Еманюел Макрон отново не изключи възможността за намеса на западни войски във войната. Британският вътрешен министър Дейвид Камерън пък обяви, че Киев може да използва военната помощ от Лондон както прецени, включително и по цели в Русия.

Кремъл реагира остро на изказвания на Макрон и Камерън по повод Украйна

Кремъл нарече тези изказвания „директна ескалация на напрежението, която потенциално може да застраши европейската сигурност".

„Става дума за изявленията на западните представители, а именно изявленията на г-н Макрон и британски политици, включително и представител на американския Сенат, който говори за готовност и дори намерение да изпратят въоръжени сили в Украйна. Тоест, действително да се поставят войници на НАТО срещу руските военни. Това е напълно ново ниво на ескалация, то е безпрецедентно и, разбира се, изисква специално внимание и специални мерки”, заяви Дмитрий Песков, говорител на Кремъл.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase