Тя причини щети по десетки автомобили

Пропадане в българския участък на „Дунав мост” при Русе. Дупката е на около 100 метра от началото на съоръжението от българска страна, сигнализираха шофьори още на 4 април. Щети има по десетки автомобили. Ремонтът трябваше да започне веднага след празниците, но това не се случи днес.

Огромна дупка се отвори на "Дунав мост" при Русе

Втори пореден ден хилядите прибиращите се румънски туристи създадоха напрежение по пътищата около „Дунав мост”. И въпреки че на граничния пункт от българска страна бяха отворени четири трасета за преминаване на автомобилите, отново се образуваха задръствания. Това изнерви шофьорите, пътуващи от и към Русе. Интензивният трафик бе забавен и заради пропадането на моста в средата на двете платна само на 100 метра от началото му.

Сцепването е точно по средата на двете пътни платна. През дупката се вижда земята под моста.

Според Стамен Савов от АПИ дупката е по средата на панел, а причината е ерозията на бетона под асфалтовото покритие. "Вследствие на сериозните дъждове мостът е в това състояние. Очаквам в рамките на деня да започне подготовка за ремонта. Трябва да се разкрие част от асфалта около дупката и да се излее отново бетон. Ще работим със специална смес, която бързо набира якост. До края на утрешния ден може да поставим асфалта", заяви той.

Мястото е обозначено, а заради поставените знаци точно в средата на двете платна, разминаването на тежките камиони е много трудно. По време на ремонтните дейности едното платно ще бъде затворено, а движението ще се пропуска поетапно по другото. "На моста е необходим основен ремонт, имаме проект и избран изпълнител", обясни Савов. 

Повече по темата гледайте във видеата.