През май 2023 г. 18-годишен шофьор с книжка от 3 месеца блъсна и уби на място двойката

Година след смъртта на Ани и Явор - нов протест на булевард „Сливница”. През май 2023 г. 18-годишен шофьор с книжка от 3 месеца блъсна и уби на място двойката. След като ги ударил докато пресичат на пешеходна пътека, водачът забил колата си в стълб. Адриан Антонов се движел със 106 км/ч. Сега той е на свобода, защото е обвинен в престъпление по непредпазливост.

„Събираме се отново, за да почетем тяхната памет. Да обърнем внимание на всички наши съграждани на това да шофират внимателно, да спазват правилата, да бъдат отговорни на пътя и да призовем отново за мерки ”, каза Георги Тодоров, един от организаторите на протеста.

Бащата на прегазеното момче през сълзи: Синът ми готвеше сватба

„Искаме да напомним на цялото общество, че нямаме право да губим повече човешки животи по този безумен начин. Днес бяхме на гроба на Явор и Ани. До нас имаше паметници на цяло семейство – баща, майка и 11-годишно дете. Потресаващо е това нещо, което се случва”, каза майката на загиналата на пешеходна пътека Ани Десислава Малчева. По думите ѝ на лобното място на дъщеря ѝ все още няма камера за скорост.

Протестиращите отдадоха почит както към Ани и Явор, така и към всички загинали и пострадали в катастрофи в България. Те показаха съпричастност към техните семейства. Протестът  завърши с мирно шествие до кръстовището на бул. „Сливница” и бул. „Константин Величков”.

Репортер: Габриела Георгиева