Той е признат за виновен за смъртта на родителите си

Бившият полицай Венцеслав Караджов ще изтърпява наказанието „доживотен затвор“ за предумишленото убийство на родителите му. Решението на ВКС е окончателно и потвърждава това на Апелативен съд – Пловдив. 

Делото е образувано по касационни жалби на Венцеслав Караджов и на защитника му.

Осъдeн на доживотен затвор полицай се барикадира в дома си (ВИДЕО+СНИМКИ)

Подсъдимият е признат за виновен за това, че на 15 май 2016 г. в Пловдив предумишлено умъртвил родителите си с особена жестокост и с користна цел. Приспаднато е времето, през което е бил задържан. 

Съдебният състав на ВКС приема касационните жалби за неоснователни. В мотивите си върховните съдии констатират, че въз основа на доказателствата е достигнато до извод, че родителите на подсъдимия са убити след 19,00 ч. на 15.05.2016 г. Установявайки времето на извършване на деянието, Апелативният съд е приел, че негов извършител е Венцеслав Караджов и, че е оборено алибито му.

Решението е взето след анализ на показанията на съпругата на подсъдимия и неговата тъща, както и на получени записи на разговори, проведени между тях, някои от тях и с участието на непълнолетния син на подсъдимия. 

Доживотен затвор за бивш полицай, убил родителите си

При осъществяване на убийството е използван шумозаглушител, поставен на пистолета. Отсъствието на следи от подсъдимия на местопроизшествието, в това число и по щангата „кози крак“, с която е разбита вратата, и по катинара, може да бъде обяснено с това, че същият предварително е взел мерки да не остави такива.

На 16 май мъжът се барикадира в дома си. Заради това не можа да бъде отведен в затвора. На следващия ден се предаде, след като се е опитал да се самоубие, по думите на адвокатката му.